Pěkný den :-) První polovina prázdninového období je námi a já si v červenci dal taky nějaký ten oddech. Pojezdil jsem na kole, na motorce, byl jsem s přáteli stanovat a užíval si slunečných letních dnů. V rámci obchodování jsem se přepnul spíše do úsporného režimu. Trhy jsem pravidelně každý den sledoval, ale jen tak po očku, jestli se neděje něco nečekaného. Co ale pracovalo na 100%, byl můj automatický obchodní systém na akcie, jehož výsledky zde pravidelně každý měsíc reportuji.

Minulý měsíc, jste si mohli přečíst jak si tento můj automatický obchodní systém vedl v první 1/2 roku letošního 2016. Pokud jste jej nečetli, najdete ho tady.

Červenec uplynul jak voda a na řadu přichází měsíční reportování výsledků daného AOS. Pokud vezmu v potaz srovnání s indexem SP500, který za červenec udělal +3,5%, tak můj AOS lehce pokulhával. Nicméně i tak vydělal, kdy se jednalo o 6. ziskový měsíc v řadě. Automat v červenci uzavřel celkem 8 obchodů, všechny byly ziskové, tedy 100% úspěšnost.

Pro některé možná neuvěřitelné, pro mě žádná novinka. Na 100% úspěšnost samozřejmě nehraju, nejsem naivní, ale vím co od svého automatického obchodního systému mohu očekávat, proto mě nerozhodí ziskové ani na druhou ztrátové období. Daný AOS hraje na vyšší % úspěšnost, která je ale vykoupena nižším RRR (poměrem risku a zisku). Dosahuji v průměru RRR 3,3:1 a % úspěšnosti 92,2%. Tzn. že v průměru to vychází měsíčně při 10 obchodech, 9 obchodů ziskových a 1 ztrátový, kdy průměrný ziskový obchod bude 100 USD a průměrný ztrátový potom 330 USD. Jedná se o statistiku za poslední necelé 3 roky mého živého obchodování tohoto AOS.

072016

Po posledním kvartále, kdy jsem zhodnotil svůj účet za 3 měsíce o 18%, byl červenec lehce podprůměrný. Za červenec se jednalo o zhodnocení +1,2%. I tak je to super, v rámci roku počítám v průměru se 3 ztrátovými měsíci, s měsíci podprůměrnými a měsíci, které já nazývám Vánocemi. Burzovní obchodník by měl být podle mě spíše realista, než snílek. Mám takovou psychologickou pomůcku, kterou pravidelně aplikuji při každém obchodě. Uvažuji v pravděpodobnostech a pracuji se statistikou. Se zvyšujícím se počtem ziskových obchodů se zvyšuje pravděpodobnost obchodu ztrátového, proto mě eventuální ztrátová série nepřekvapí a psychicky nerozhodí.

Bez názvu 1

 

Pokud se chcete dozvědět více, jak technicky funguje a jakým způsobem můžete i Vy získat můj automatický obchodní systém, zavolejte mi.

>>> OBCHODUJTE I VY POMOCÍ AUTOMATŮ <<<